T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / AVCILAR - AMBARLI SELAHATTİN VE MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ NİSAN AYI ÇALIŞMALARI

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ NİSAN AYI ÇALIŞMALARI

Sanki her tarafta var bir düğün,  şarkısı nisan ayının 1. haftasında tüm sınıflarda öğretmenler tarafından söylenmesine sonrasında şarkı dinletilerek hep birlikte söylenmeye çalışıldı.  Şarkıda geçen Meclis, 23 Nisan, Atatürk, Bayrak Bayram sözcüklerine dikkat çekilerek konuşma halkası, soru cevap, beyin fırtınası, teknikleriyle sözcükler fark ettirilmeye çalışıldı. Ayrıca çeşitli oyun ve sanat etkinlikleri ile yapılan etkinlikler pekiştirilmeye çalışıldı. Sınıflarda hazırlanan görsel ve yazılarla da sözcüklerin anlamı ve görsel okuma ve yazma becerileri desteklendi. Faaliyetin olumlu yönleri;  Görsel okuma ve yazma becerilerini desteklediği, kelime dağarcıklarını zenginleştirdiği, milli duyguları geliştirmeye katkı sunduğu öğrencilerin geri bildirimleriyle gözlendi.  Faaliyetin olumsuz yönü olmadığı görüldü.

 

 

1. Etkinliğimiz: Milli ögeler içeren şarkıların öğretilmesi (Sanki Her Tarafta Var Bir Düğün şarkısı. Seçilen kelimeler: Vatan, bayrak, Atatürk, bayram, barış, kardeşlik, meclis)

 

2. Etkinliğimiz: Tüm çocukların bireysel farklılıklarına uygun şiirlerin öğretilmesi (Seçilen kelimeler: 23 Nisan, Türkiye, Çocuk Bayramı, dünya çocukları, Atatürk)

 

3. Etkinliğimiz: 23 Nisan şenlik ve kutlamalarının yapılması

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.04.2024 - Güncelleme: 24.04.2024 14:39 - Görüntülenme: 19
  Beğen | 0  kişi beğendi