T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / AVCILAR - AMBARLI SELAHATTİN VE MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİNDE MART AYI ETKİNLİKLERİMİZ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİNDE MART AYI ETKİNLİKLERİMİZ

 

 Okul müdür yardımcısı Melek ALAGÖZ tarafından okulumuz öğretmenlerine aktarımlarda bulunulmuştur. Faaliyet tüm öğretmenler tarafından farklı günlerde olmak üzere Mart ayının ilk haftasında gerçekleştirilmiştir. Öğretmenler çocuklara “Benimle Oynar Mısın” kitabını okumuşlardır. Ardından çocuklara kitap tekrar okunmuş ve bilmedikleri kelimelerin anlamları aktarılmıştır. Ardından kitaplar arasında hiçbir çocuğun bilmediği mandolin, öğretmenler tarafından tarif edilerek çocuklara çizdirilmeye çalışılmıştır. Sonrasında gerçek mandolin fotoğrafı ile çocukların çizdiği resimler karşılaştırılmış ve üzerine sohbet edilmiştir. Faaliyetin olumlu yönleri; etkileşimli kitap okumanın çocukların dikkatini kitaba çekmek, bilmedikleri kelimeleri fark etmek ve bu kelimeleri öğrenerek kelime dağarcıklarını geliştirmeleri açısından faydalı olduğu, eğitime katılan öğretmenlerin vermiş olduğu örnekler sayesinde bir kez daha fark edilmiştir. Öğretmenlerin verdikleri yönergeler ile resim çizen çocukların zihinsel gelişimine, dil gelişimine, küçük kas becerilerine katkıda bulunulmuştur. Faaliyetin olumsuz yönü olmadığı görülmüştür.

 Mart 02-04-2024ayı içerisinde okunulacak kitaplar ve kelimeler belirlenmiştir;


1. Etkinliğimiz: Söyle çiz; benimle oynar mısın kitabından mandolin


2. Etkinliğimiz: Kelimeler temalar bağlamında ayrıştırılır(Temamız Hayvanlar) : Ara Bul kitabından Hayvan çalışmaları (Hayvan seçimleri size ait)


3. Etkinliğimiz: Kelime kartları hazırlama, Memleketim Van kitabından inci kefali(sizler kelime ekleyebilirsiniz)


4. Etkinliğimiz: Uyaklı kelime söyle etkinliği, düşün-bul eş/zıt anlamlı uygulama: Beyaz kitabından: Güveç (kitap içerisinden kendiniz farklı kelimeler seçebilirsiniz)

02-04-202402-04-202402-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.04.2024 - Güncelleme: 02.04.2024 13:58 - Görüntülenme: 26
  Beğen | 0  kişi beğendi